Älykkäitä säilytysratkaisuja

KUNINKAANHAAN KOULU

KUNINKAANHAAN KOULU

KUNINKAANHAAN KOULU - Lokerot aktiivisessa käytössä

Kuninkaanhaan koulu Porissa uudistui perusteellisesti

Kuninkaanhaan koulussa on yli 400 oppilasta vuosiluokilla 6-9. Opettajia on yli kolmekymmentä. 1960-luvulla rakennetun koulurakennuksen peruskorjaus alkoi vuonna 2010 ja valmistui vuoden 2015 lopussa. Rehtori Taneli Tiirikainen kertoo, että koulurakennuksessa ei ollut oppilaille riittävästi lokeroita ja jäljellä olevat olivat vanhoja ja lukot hajalla.

- Koulussa on oltava jokaiselle oppilaalle oma henkilökohtainen lokero, johon mahtuu mopokypärä, reppu ja tietokone.

Kestävyys ja kätevyys ennen kaikkea

Kaappien väritys valittiin arkkitehdin suosituksen mukaan. Puntan vakioväreistä löytyi sopiva vaalea harmaa ja kaikki lokerot ovat saman värisiä. Koulussa kalusteet joutuvat kovalle koetukselle.

– Lokeroista haluttiin kestävät, 20 vuotta olisi sopiva aika. Lokeroiden pintaan valittu verkkopintaratkaisu ei myöskään houkuttele suttaamaan. Lisäksi halusin, että numerokyltti pysyy varmasti kiinni.

Jotta koulussa käytettävät tabletit säilyisivät käyttökuntoisina ja vältettäisiin rikkoutumiset ja vahingot, oma säilytyslokero on oppilaalle entistäkin tärkeämpi. Kuninkaanhaan koulussa lokerot on sijoitettu käytäville sopiviin paikkoihin. Lokeroissa on koodilukitus, joka tuo huomattavan työnsäästön: ei avainten jakoa, panttirahan keruuta eikä uusien avainten tilaamista kadonneiden tilalle. Luokanvalvoja hoitaa oppilaille koodit ja Punta toimitti koulukäyttöön sopivat helpot lukon käyttöohjeet.

Käytäntönä on, että laite ladataan kotona ja kouluun tullaan laite ladattuna. Hallintokäytävällä on 20 lukittavaa latauskaappia, joita oppilaat voivat käyttää, jos tabletti kaipaa latausta päivän aikana.

Kaikki asennukset tulivat Puntan kautta ja rehtori kiittelee että asennukset onnistuivat hyvin, aikataulut pitivät eikä tiloihin jäänyt roskaa. Kiitosta saa myös Puntan yhteyshenkilö Jaana Uusitalo, joka hoiti projektin alusta loppuun, suunnittelusta ja mitoituksesta työn aikaiseen yhteydenpitoon.

Edellinen Seuraava

  • Riitta Martikainen