PUNTA Ruokajakelukontti palvelee Mathildedalin asukkaita ja kesävieraita

Ruokakaupan palvelut asukkaille ja kesävieraille laajenivat Mathildedalissa kesäkuun alussa käyttöön otetulla PUNTA HUB - ruokajakelukontilla.

Uudentyyppisen ruokajakelukontin Mathildedaliin toivat Salossa toimivan K-Market Pahkavuoren kauppiaat Tarja ja Sauli Kaartinen. Ruokajakelukontin pohjana toimii PUNTA HUB-ratkaisu, joka on räätälöity vastamaan asiakkaan tarvetta. Yhteistyökumppaniksi ratkaisuun on valittu parasta, kotimaista kylmätekniikkaa toteuttava Porkka Finland Oy. Asukkaat ovat toivoneet kaupalta ruuan kotiinkuljetusta, mutta pitkän välimatkan johdosta yksittäisten tilausten kuljettaminen ei ole ollut järkevää. Ruokajakelukontti tuo ruuat lähelle niin asukkaille kuin vilkkaan matkailukohteen mökkeilijöille ja veneilijöille.

– Miettiessämme sitä, miten voisimme toimittaa ruokaostokset kauempana kaupasta asuville, löysimme ratkaisuksi Punta Oy:n suunnitteleman ruokajakelukontin. Vahvarakenteinen konttiratkaisu voidaan sijoittaa ulos. Kontin lasiseinä on tyylikäs ja ulkonäkö räätälöity tunnistettavaksi, Tarja Kaartinen kertoo ratkaisun perusteista.

Suunnittelu käynnistyi, kun ideaa ryhdyttiin työstämään yhdessä Punnan kanssa. Projektipäällikkö Jari-Pekka Laamanen kertoo, että Punnalla on nykyaikainen ja eri käyttötarkoituksiin muuntautuva valikoima jakeluratkaisuja.

– Oli hyvä, kun saatoin kertoa erilaisista uusista vaihtoehdoista, joita meillä on tarjolla sekä ehdottaa, miten lopputuotteesta saataisiin mahdollisesti vieläkin toimivampi. Yhdessä kauppiaan kanssa määritelimme, mitä automaattiin pitää kuulua ja myös sen, mitä siihen ei tarvita.

Toni Kivilähde Punnan suunnittelusta on toteuttanut rakenteellisesti kokonaan uuden ratkaisun ruokajakelukontin lokeroille. Uusi "sileät pinnat" tuoteratkaisu on helppokäyttöinen ja minimalistinen sekä takaa asiakkaalle miellyttävän noutokokemuksen, kun ostokset on helppo ottaa lokerosta ilman, että laatikko osuu lokeron reunoihin. Uuden ratkaisun avulla lokeron sisätila on saatu kokonaan käyttöön. Konseptin kehitystä jatketaan, jotta sitä voidaan tulevaisuudessa soveltaa muihinkin PUNTA tuotteisiin.

Tärkeintä on sopivuus ja helppous

Jakeluratkaisujen myyntipäällikkö Juhana Haukioja painottaa ruokajakeluun tarkoitetun automaatin räätälöinnissä perusasioiden tärkeyttä, eli helppokäyttöisyyttä, oikeita säilytyslämpötiloja ja automaatin sijaintia.

– Automaattia on helppo käyttää; asiakas tekee normaaliin tapaan ruokaostokset kaupan verkkokaupassa ja merkitsee noutopaikaksi Mathildedalin ruokajakelukontin. Kaupassa tuotteet pakataan verkkokauppalaatikoihin ja viedään automaattiin, jossa on erilliset lokerot pakasteille sekä jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäville tuotteille. Automaatti toimii Punta Oy:n kehittämällä sähköisellä järjestelmällä, joka ilmoittaa asiakkaalle, milloin tilaus on valmis noudettavaksi sekä lähettää oven ja lokeron avauskoodin sähköpostilla ja tekstiviestillä.

Kuvassa vasemmalta oikealle; Jakeluratkaisujen myyntipäällikkö Juhana Haukioja, kauppiaat Tarja ja Sauli Kaartinen sekä projektipäällikkö Jari-Pekka Laamanen

Ruokajakelukontti on Mathildedalissa liikenteellisesti vilkkaassa paikassa osoitteessa Hummeltie 2, josta asukkaiden, mökkiläisten ja veneilijöiden on helppo pistäytyä noutamassa tilauksensa 24/7. Asiakkailta säästyy aikaa ja polttoainekuluja, kun ruuan hakumatka kylän ruokajakelukontista on huomattavasti kauppareissun vaatimaa aikaa ja matkaa lyhyempi.

– Tämä on nykypäivän ihmiselle hieno ja vastuullinen palvelu. Asiakkaamme ovat olleet innostuneita, kun olemme kertoneet tästä. Punnan kanssa on ollut helppo toimia ja arvostan myös ratkaisun korkeata kotimaisuusastetta, Tarja Kaartinen kiittää.

Kokonaisvaltaista palvelua avaimet
käteen periaatteella

Palveluihimme kuuluvat asennus-, huolto- ja kierrätyspalvelut sekä leasing-rahoitus ja tuki arkkitehdeille ja suunnittelutoimistoille. Tarjoamme sinulle kattavan palvelukokonaisuuden, josta voit valita kohteeseesi parhaiten sopivan paketin.