Todistusaineiston jakeluautomaatti
palvelee sisäistä logistiikkaa

TODISTUSAINEISTON JAKELUAUTOMAATTI PALVELEE SISÄISTÄ LOGISTIIKKAA

Rikosten tutkintatyöhön sisältyy todistusaineiston kerääminen, säilyttäminen ja tekninen tutkinta. Poliisilaitokselle saapuu tavaraa, joka ohjataan talon sisällä oikeille tutkijoille käsiteltäväksi todistusaineistona. Luottamukselliset todistusaineistot on pidettävä järjestyksessä ja tiedettävä, missä ne ovat ja kenen hallussa. Tampereen poliisilaitoksella sisäinen logistiikka ja todistusaineiston hallinnointi on ratkaistu jakeluautomaatilla. Automaatti sijaitsee poliisilaitoksella suljetussa tilassa, johon ulkopuolisilla ei ole pääsyä. Jakeluautomaatin avulla pystytään varmistamaan teknisen tutkinnan aukoton näyteketju.

Kuvassa rikoskomisario Joni Länsipuro, Sisä-Suomen poliisilaitos.

Älykäs järjestelmä kertoo mitä, koska, miten ja kenelle
Tavaroiden ja tiedon kulku ovat poliisin työssä tärkeitä. Automaatin avulla pystytään osoittamaan kuka lähetti, mitä ja koska sekä kuka kyseisen tavaran nouti ja milloin. Jokaisesta toiminteesta jää sähköinen jälki, jolloin tiedetään tarkkaan missä materiaali on. Lisäksi tavaran omistajallakin on oikeus tietää, missä tavara on ja että se tarvittaessa pystytään palauttamaan omistajalleen.

Kun tavara on noudettu, siitä tulee kuittaus ja lokero on valmis seuraavaan tehtävään. Näin lokeroiden käyttöaste saadaan maksimoitua ja tilantarve optimoitua.
Poliisilaitoksella otettiin ensin käyttöön isommat lokerot. Koska järjestelmä toimi hyvin, sitä laajennettiin pienemmillä lokeroilla. Niitä tarvitaan erityisesti pienikokoisille it-puolen todistusaineistolle, kuten kännyköille ja tableteille.

Ilkka Ratamo Punnalta kertoo, että fyysinen lokerikko on mahdollistaja. Sillä voi tehdä monenlaisia asioita, kun lokerikkoon yhdistetään elektroniikka ja äly pilvipalvelun muodossa.
Järjestelmän suurimmat edut ovat hallinnoinnin helppous, tehokkuus ja loogisuus: Tavarat pysyvät järjestyksessä, mikä lisää luottamusta poliisin toimintaa kohtaan. Lisäksi oikein mitoitettu automaatti on myös tilankäytöllisesti tehokas.

Kokonaisvaltaista palvelua avaimet
käteen periaatteella

Palveluihimme kuuluvat asennus-, huolto- ja kierrätyspalvelut sekä leasing-rahoitus ja tuki arkkitehdeille ja suunnittelutoimistoille. Tarjoamme sinulle kattavan palvelukokonaisuuden, josta voit valita kohteeseesi parhaiten sopivan paketin.