Search
Close this search box.

Whistleblowing

Whistleblowing-ilmoituskanava

Oikeusministeriö on yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa valmistellut ilmoittajansuojelulain, jolla pannaan täytäntöön Euroopan unionin ilmoittajansuojeludirektiivi. Tästä käytetään yleisesti nimitystä Whistleblowing -ilmoituskanava. Sen kautta niin organisaation omat henkilöt kuin sidosryhmien henkilöt voivat ilmoittaa luottamuksellisesti rikkomuksista tai niiden epäilyistä.

Ilmoitukset tulee tehdä vilpittömässä mielessä. Kanavaa ei ole tarkoitettu esimerkiksi laskutukseen tai sopimusehtoihin liittyvän asiakas- tai toimittajapalautteen antamiseen. Tahallisen väärän ilmoituksen tekeminen saattaa johtaa oikeudellisiin seuraamuksiin.

Luottamuksellisuuden takaamiseksi kanava on ulkopuolisen palveluntoimittajan tarjoama. Järjestelmä on salattu ja salasanasuojattu. Ilmoituksen lähetettyään ilmoittaja saa anonyymin käyttäjätunnuksen, joilla hän voi kirjautua palveluun ja kommunikoida Whistleblowing-ilmoitusten käsittelijöiden kanssa. Voit seurata ilmoituksesi käsittelyä ja antaa tarvittaessa lisätietoja kirjautumalla sisään saamallasi käyttäjätunnuksella. Palvelussa lähetetyt ilmoitukset ovat ainoastaan määriteltyjen henkilöiden luettavissa. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti.

Kokonaisvaltaista palvelua avaimet
käteen periaatteella

Palveluihimme kuuluvat asennus-, huolto- ja kierrätyspalvelut sekä leasing-rahoitus ja tuki arkkitehdeille ja suunnittelutoimistoille. Tarjoamme sinulle kattavan palvelukokonaisuuden, josta voit valita kohteeseesi parhaiten sopivan paketin.