Search
Close this search box.

Punta ostaa Core Factoryn ja vahvistaa asemaansa älykkäiden lokeroratkaisujen järjestelmätoimittajana

Punta ostaa Core Factoryn ja vahvistaa asemaansa älykkäiden lokeroratkaisujen järjestelmätoimittajana

Pakettijakelu-, lukitus- ja säilytysratkaisuita sekä näihin liittyviä järjestelmiä tuottava Punta Oy on ostanut helsinkiläisen Core Factory Oy:n. Core Factory on keskittynyt noutoautomaation älyratkaisuihin ja kaupan kylmälaitteiden tekoälyavusteiseen analysointiin. Liiketoimintojen yhdistymisen myötä Punta vahvistaa asemaansa älykkäiden lokeroiden ja lokeroratkaisujen kokonaisvaltaisena järjestelmätoimittajana Suomessa ja Euroopassa.

”Core Factoryn yritysosto on merkittävä ja looginen askel Puntan johdonmukaisen kasvu- ja kansainvälistymisstrategian toteuttamisessa. Järjestelyn johdosta Puntalla on jatkossa myös omaa vahvaa järjestelmäosaamista. Toivotamme Core Factoryn henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi dynaamiseen Puntaan”, sanoo Ilkka Wäck, Punta Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

”Strategiamme mukaisesti Punta on kehittynyt perinteisestä tuotantopainotteisesta metallituoteyrityksestä kokonaisvaltaisesti asiakkaitaan palvelevaksi teknologiayritykseksi. Automatisoiduissa ja tekoälyä hyödyntävissä lokeroissa näemme vahvasti muun muassa kaupanalan ja terveydenhoidon sekä teollisuuden palvelujen tulevaisuuden. Säilytys- ja noutoratkaisuiden on oltava niin tuottajan kuin tilaajan näkökulmasta saumattoman toimivia ja luotettavia olivatpa kyseessä esimerkiksi kylmäsäilytettävät elintarvikkeet, hoivatarvikkeet, todistusaineiston säilytys poliisilaitoksella, koulutusyhtymän IT-välineistö tai museovieraan käsilaukku”, toteaa Pekka Leppälä, Punta Oy:n toimitusjohtaja.

”Jaamme Puntan kanssa vahvasti yhteisen näkemyksen markkinoista ja niiden kehittymisestä. Yhdistämällä Core Factoryn ja Puntan osaamiset voimme jatkossa palvella molempien yhtiöiden asiakkaita entistä sulavammin ja monipuolisemmin niin Suomessa kuin kansainvälisesti”, tiivistää Juho Jakka, Core Factory Oy:n toimitusjohtaja.

Yritysjärjestelyllä ei ole vaikutusta Punta Oy:n pitkäaikaiseen yhteistyöhön saksalaisen järjestelmäkumppaninsa Pareva GmbH:n kanssa tai muihin Puntan tai Core Factoryn nykyisiin kumppanuuksiin.

Lisätietoja:
Punta Oy, hallituksen puheenjohtaja Ilkka Wäck, puh. 0400 456 977 ja toimitusjohtaja Pekka Leppälä, puh. 040 722 2485
Core Factory Oy, toimitusjohtaja Juho Jakka, puh. 050 535 4208

___

Punta Oy lyhyesti
Punta Oy suunnittelee ja valmistaa korkealaatuisia ja kestäviä säilytys-, lukitus- ja jakeluratkaisuja, jotka parantavat tilojen toimintaa ja käytännöllisyyttä erilaisissa käyttöympäristöissä. Viime vuosina yhtiön toimintaa on kehitetty ja laajennettu älykkäisiin ratkaisuihin, jotka hyödyntävät pilvipalveluita, kännykkä- ja IoT -ohjausta. Vuonna 1982 perustettu Punta Oy toimii Kiskossa. Yhtiö työllistää noin 75 henkilöä, ja sen liikevaihto oli noin 16,4 miljoonaa euroa vuonna 2021.

Core Factory Oy lyhyesti
Core Factory Oy on kiinteistöjen IoT- ja älyteknologiaan erikoistunut helsinkiläinen laitevalmistaja. Yhtiö suunnittelee ja valmistaa tuotteita, jotka yhdistävät kiinteistöjen laitteet käyttäjäystävälliseksi kokonaisuudeksi. Core Factory luo työtä, sähköä ja rahaa säästäviä ratkaisuja erityisesti kaupan alalla. Yhtiön ratkaisut ovat laajasti käytössä vähittäiskaupassa ja korkean tason viranomaiskohteissa. Vuonna 2009 perustettu Core Factory työllistää 13 henkilöä, ja yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli noin 0,7 miljoonaa euroa.

Kokonaisvaltaista palvelua avaimet
käteen periaatteella

Palveluihimme kuuluvat asennus-, huolto- ja kierrätyspalvelut sekä leasing-rahoitus ja tuki arkkitehdeille ja suunnittelutoimistoille. Tarjoamme sinulle kattavan palvelukokonaisuuden, josta voit valita kohteeseesi parhaiten sopivan paketin.