Search
Close this search box.

Taideyliopiston tiloihin räätälöidyt modernit säilytysratkaisut

Taideyliopiston päärakennus Mylly on Sörnäisten rantatiellä sijaitseva uudisrakennus, jossa opetus käynnistyi syksyllä 2021.

Punta toimitti säilytysratkaisut Taideyliopiston uudisrakennus Myllyyn Sörnäisten kampukselle, joka valmistui kesällä 2021. JKMM arkkitehtien suunnittelema Mylly-uudisrakennus sijaitsee Teatterikorkeakoulun naapurissa ja on paitsi kuvataiteen, myös valo- ja äänisuunnittelun sekä esittävän taiteen lavastuksen opiskelijoiden käytössä. Uusi rakennus on nimetty Myllyksi tontilla ennen sijainneen Helsingin Myllyn mukaan.

Lähde: Uniarts Taideyliopisto

Punnan tuotteista räätälöitiin tiloihin sopivia modernin teollisia lokero- ja pukukaappiratkaisuja tyylikkäillä RFID-lukoilla viimeisteltyinä. Mattamusta struktuulimaali viimeistelee kalusteiden pinnan arkkitehtoniseen ympäristöönsä istuviksi. Mylly yhdistää tontin vanhat teollisuuskiinteistöt nykyaikaiseen huippuarkkitehtuuriin. Kokonaisuuden suunnittelussa tärkeimpänä tavoitteena on ollut käyttäjien, eli taideopiskelijoiden ja -opettajien tarpeita vastaavien tilojen luominen. Tuloksena on muunneltava ja joustava tilojen kokonaisuus, jossa näkyy niin taiteen tekemisen prosessimainen luonne kuin korttelin teollisuushistoriakin. Lokero- ja pukukaapit mitoitettiin vastaamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan säilytystilan tarvetta. Punnan kalusteita sijoitettiin kerroksien aulatiloihin opiskelijoiden käyttöön sekä henkilökunnan tiloihin tarjoamaan opettajille kaivattua säilytystilaa. Yhteensä Taideyliopistolle toimitettiin lähemmäs puoli tuhatta lokero- ja pukukaappia.

Tämän päivän kiireisen arjen tarpeita vastaamaan Taideyliopistoon sekä Teatteriyliopiston puolelle sijoitettiin PUNTA jakeluautomaatit helpottamaan välineiden lainausta. Taideyliopiston jakeluautomaatti sijoitettiin välinevuokraamon yhteyteen ja Teatteriyliopiston automaatti löytyy aulatiloista, kirjaston sisäänkäynnin läheltä.

Myös Taideyliopiston Kuvataideakatemian galleriatoiminta siirtyy uuteen rakennukseen. Lähes 750 neliömetrin laajuiset, korkeat ja valoisat näyttelytilat sijaitsevat katutasossa Sörnäisten rantatiellä. Uuden kampuksen myötä Sörnäisistä onkin kehittymässä merkittävä kulttuurikeskittymä.

Tutustu Punnan lokero- ja pukukaappeihin sekä jakeluratkaisuihimme:

PUNTA Pukukaapit
PUNTA Lokerokaapit
PUNTA Jakeluratkaisut

Kokonaisvaltaista palvelua avaimet
käteen periaatteella

Palveluihimme kuuluvat asennus-, huolto- ja kierrätyspalvelut sekä leasing-rahoitus ja tuki arkkitehdeille ja suunnittelutoimistoille. Tarjoamme sinulle kattavan palvelukokonaisuuden, josta voit valita kohteeseesi parhaiten sopivan paketin.