Search
Close this search box.

Punnan läpivientilokerikot toivat Lakeuden Etapille mahdollisuuden palvella asiakkaita 24/7

Punnan läpivientilokerikoiden avulla Seinäjoen uudella RE-pisteellä jätteiden vastaanotto on nyt mahdollista 24/7 turvallisesti ja nopeasti

Jätehuollon asiakaskokemus on viety Etelä-Pohjanmaalla aivan uudelle tasolle. Ainutlaatuinen ja nerokas ratkaisu itsepalveluasemalle löytyi Punnan läpivientilokerikoista. Niiden avulla jätteiden vastaanotto Seinäjoen uudella RE-pisteellä on nyt mahdollista ympäri vuorokauden turvallisesti ja nopeasti. RE-piste juontaa sanasta kierto. Recycling merkitsee kierrätystä ja re uudistamista. Nimen saa ääntää pohjalaisittain ”Ree-piste”.

“RE-piste on omassa luokassaan myös koko Euroopassa, samanlaista konseptia ei vielä löydy muualta”, vahvistaa Etapin palvelupäällikkö Anna Mäntylä. “Toiminnallisuuden lisäksi olemme halunneet panostaa viihtyvyyteen.”

Juhannuksen 2021 jälkeen Kuortaneen tien varrelle avatulla modernilla itsepalveluasemalla jätteet lajitellaan turvallisesti sisätiloissa, ja Punnan lokerikkojen avulla vaarallisetkin aineet voidaan palauttaa yöaikaan. Haastavinta 24/7 auki olevan itsepalveluaseman toiminnassa on vaarallisten jätteiden vastaanottoon liittyvät riskit. Ongelmajätteiden palauttamisen pitää olla turvallista niin asiakkaalle kuin työntekijöille. Kun asiakas saapuu RE-pisteelle, hän jättää ensin helposti tunnistettavat jätteet lajittelupöydille. Koska kaikille aineille ei riitä tilaa ja usein asiakas ei itsekään ole varma ongelmajätteistään, ne sijoitetaan turvallisesti lokerikkoon. Toiselta puolelta lokerikon voi avata vain työntekijät eikä lokerikossa ongelmajätteet sekoitu muiden jätteiden kanssa.

“Tavoitteemme että palautuksen pitää olla helppoa, nopeaa ja turvallista on toteutunut erinomaisesti.”

Myös asiakastutkimukset ovat antaneet kannustavaa palautetta. Ihmiset ovat pitäneet kokemuksesta ja arvostavat, että asema on auki ympäri vuorokauden. Lakeuden Etappi Oy vastaa jätehuollon järjestämisestä kahdeksan omistajakuntansa ja 130 000 asukkaan alueella Etelä-Pohjanmaalla. Kaikkiaan jäteasemia on 11 jäteasemaa ja RE-konseptia halutaan laajentaa jatkossa muuallekin.

RE-pisteellä on havaittu, että myös asiakkaat toimivat siistimmin, kun palautusasema ja lokerikot ovat puhtaita ja siellä on miellyttävä asioida. Yksi fakta kuvaa kuitenkin parhaiten, miten tavoitteissa on onnistuttu. “Tammikuussa 2022 meidän asiakkaista peräti 83 % toimii jäteasemalla itsenäisesti.” Mäntylä kiittelee Punnan henkilöstön ammattitaitoa ja yhteistyötä, joka on toiminut alusta lähtien moitteettomasti. “Punta sai heti ajatuksesta kiinni, ja yhdessä lähdimme kehittämään meille sopivia lokerikkoja”, Mäntylä toteaa. Kahdeksan kuukauden käytön perusteella lokerikot ovat toimineet hyvin ja kestävät erinomaisesti kulutusta.

“Saimme juuri sellaista mitä tilasimme.”Myös me Punnalla kannamme vastuumme ympäristön puolesta!

Lue lisää

Punnan lokerikkojen avulla vaarallisetkin aineet voidaan palauttaa myös yöaikaan.”RE-piste on omassa luokassaan myös koko Euroopassa, samanlaista konseptia ei vielä löydy muualta”, vahvistaa Etapin palvelupäällikkö Anna Mäntylä. “Kokonaisvaltaista palvelua avaimet
käteen periaatteella

Palveluihimme kuuluvat asennus-, huolto- ja kierrätyspalvelut sekä leasing-rahoitus ja tuki arkkitehdeille ja suunnittelutoimistoille. Tarjoamme sinulle kattavan palvelukokonaisuuden, josta voit valita kohteeseesi parhaiten sopivan paketin.