Search
Close this search box.
Punta Oy

Klädskåp

Dörrar

Våra standarddörrar är 19 mm tjocka, förstärkta och förstyvade stålskåpsdörrar med nylonlagrade dolda gångjärn. Tack vare de dämpande kuddarna som levereras som standard är dörrarna tysta att använda. Dörrarna levereras som standard högerhänta, men man kan få dem vänsterhänta på beställning. Vårt breda sortiment innehåller dörrmodeller och materialalternativ för många olika användningsområden För krävande tillämpningar rekommenderar vi stålskåpsdörrar eller laminatdörrar. Låsen kan väljas från ett brett sortiment av lås från olika tillverkare. Du kan bekanta dig med dörrtillbehör (numrering, krokar osv.) här.

Nedan hittar du våra mest populära dörrmodeller.

STÅLDÖRRAR

Dörrar av stålplåt finns i färgerna i PUNTAs färgkarta
och på beställning även i andra RAL-nyanser.
Teräskotelo-ovi

STÅLSKÅPS- OCH HÖGHÅLLFAST STÅLSKÅPSDÖRR

Tjockleken på stålskåpdörren är 19 mm. Den svetsade dubbla skåpkonstruktionen och den inre förstyvningen säkerställer en stark konstruktion. Skåpen tillverkas av kallvalsad 0,75 mm stålplåt. Levereras som standard. Tjockleken på den höghållfasta stålskåpdörren är 20 mm. Standarddörrens egenskaper i kombination med en plåttjocklek på 2,0 mm garanterar en mycket stark och vridstyv konstruktion. Fås på specialbeställning.

rei'itetty teräsovi

PERFORERAD STÅLSKÅPDÖRR

Hålens diameter 3 mm, hål 30 % av dörrens yta.

Postilokero-ovi

POSTDÖRR

Kan fås till skåpen LK4, LK8, LK10 och LK12. Postöppningens storlek 30*240 mm. Skåpen tillverkas av kallvalsad 0,75 mm stålplåt.

ÖVRIGA DÖRRALTERNATIV

Puuviiluovi

FANERDÖRR

Dörrens stomme är antingen spån- eller MDF-skiva. Levereras enligt allmänt tillgängliga träslag, även tonade.

Sävytetty puuviiluovi

LAMINATDÖRR

Dörrens stomme är antingen spån- eller MDF-skiva. Som laminatyta använder vi högtryckslaminat vilket är mycket slitstarkt. Som dörrlister rekommenderar vi antingen ABS-band, infälld (8 mm) träkant eller endast lackering eller vaxning av MDF-kanten. Tillgängliga färger är bland annat färgerna i Formica Collection-kollektionen.

Maalattu MDF-ovi

MÅLAD MDF-DÖRR

Dörrens stomme är tillverkad av högklassig MDF-skiva. Tillgänglig färgbeläggning bland annat enligt färgerna på Tikkurilas färgkarta.

Punta säleovi

LAMELLDÖRRAR

Lamelldörrar levereras endast i höjder över 400 mm. Man kan få lackade eller tonade (furu, björk, bok och ek) och målade lamelldörrar.

Punta lasiovi

GLASDÖRRAR

Dörrarna har en aluminiumkant på gångjärnssidan som vid behov kan målas med färger som finns på PUNTAs färgkarta. Man kan få glasdörrar av bland annat klart, rökigt grått och frostat glas. Fråga mer från försäljningen.

Punta pleksiovi

PLEXIGLASDÖRRAR

Dörrarnas långa sidor har aluminiumkanter, som vid behov kan målas med färger som finns på PUNTAs färgkarta. Plexiglasdörren är utgjuten akrylplatta (6 mm eller 10 mm) tillverkad av 100% återvunna material. Standardfärgen är ljus rökgrå och finns även i ljusa och opala färger på beställning.

Maalattu MDF-ovi

KOMPAKTLAMINATDÖRRAR

Dörrarnas långa sidor har aluminiumkanter som vid behov kan målas med färger som finns på PUNTAs färgkarta. Kompaktlaminatets tjocklek 6 eller 10 mm och finns bland annat i Formica Collection-kollektionen.

Punta kuvaovet ART

PUNTA BILDDÖRRAR

PUNTA-möblerna kan vara en individuell del av inredningen. Man kan tillverka ståldörrens bildyta genom tejpning. För laminatytor är alternativen tejpning och utskriftstekniker. Det är möjligt att få en bildyta på de flesta av våra dörrstorlekar.

Heltäckande tjänst enligt principen för nyckelfärdigt

Våra tjänster omfattar montering, underhåll och återvinning samt leasingfinansiering och stöd till arkitekter och designbyråer. Vi erbjuder dig ett omfattande tjänstepaket där du kan välja det paket som bäst passar ditt objekt.