Search
Close this search box.

Haukilahden Lukio

HAUKILAHDEN LUKIO

Säilytyskalusteet osana monimuotoisia oppimistiloja
Puntan lokerokaapit pääsivät uudelle luokalle

Haukilahden lukio toimii Aalto-yliopiston kampuksella Espoossa. Uudenlainen kouluratkaisu tukee uudenlaisia oppimisen tapoja ja avaa koulun ovet yhteiselle tekemiselle ja verkostoitumiselle. Tilankäyttö tehostuu, kun tilat joustavat ja opetuksessa hyödynnetään muuta ympäristöä.

Jarmo Keppola Puntan myynnistä kertoo, että uudistuvissa kouluissa ja opetustiloissa oppilaiden tavaroille tarvitaan joustavaa ja muunneltavaa säilytystilaa. Tukevarakenteiset, teräksiset lokerokaapit pysyvät hyvin paikallaan omalla jalustallaan, joten ne voivat toimia myös tilanjakajina.

Punta LK4 lokerokaapeista rakennettiin 350 oppilaan kouluun käytännöllisiä kokonaisuuksia: Lokeroita on noin 200 ja ne sijaitsevat ensimmäisen kerroksen aulassa, toisen kerroksen oleskelutilassa ja kolmannen kerroksen monikäyttöisessä opetustilassa. Lukitusjärjestelmät mahdollistavat kaappien joustavan käytön sen mukaan missä tilassa kulloinkin opiskellaan.

Lokerokaapeissa on Puntan toimittama älykäs Vecos-lukitusjärjestelmä. V2-järjestelmässä on lukija jokaisessa ovessa. Avaimena on oppilaiden HSL:n etäluettava bussikortti.

Vecos-lukko on push-to-open-tyyppinen. Vahtimestari Tuukka Vepsäläinen toteaa, että toimivuus on ollut hyvä ja oppilaiden on helppo jättää tavaransa säilytykseen.

HSL:n kortin käyttö on yksinkertaista ja helppoa. Kun kaappi näyttää vihreää valoa, se on vapaa. Kortti käytetään lukijassa ja valo alkaa vilkkua. Nyt lokeron voi avata painamalla sormella. Kun tavarat on laitettu kaappiin, kaappi suljetaan ja korttia käytetään lukijassa. Varatuissa kaapeissa palaa punainen valo.

Järjestelmän ansiosta tarvitaan vähemmän lokeroita ja vähemmän lattiapinta-alaa.

Kokonaisvaltaista palvelua avaimet
käteen periaatteella

Palveluihimme kuuluvat asennus-, huolto- ja kierrätyspalvelut sekä leasing-rahoitus ja tuki arkkitehdeille ja suunnittelutoimistoille. Tarjoamme sinulle kattavan palvelukokonaisuuden, josta voit valita kohteeseesi parhaiten sopivan paketin.