Search
Close this search box.
Punta Oy

Haukilahti Gymnasium

Förvaringsmöbler som en del av mångsidiga läroutrymmen
Puntas fackskåp nådde en ny klass

Haukilahti gymnasium verkar på Aalto-universitetets campus i Esbo. Den nya skollösningen stödjer nya sätt att lära och öppnar skolans dörrar för att göra saker tillsammans och nätverka. Användningen av utrymmet blir effektivare i takt med att de blir flexibla och resten av miljön utnyttjas i undervisningen.

Jarmo Keppola från Puntas försäljning berättar att man behöver flexibla och anpassningsbara förvaringsutrymmen för elevernas föremål i de renoverade skolorna och undervisningslokalerna. De robusta fackskåpen av stål står stadigt på plats på sina egna stativ och kan även fungera som rumsavdelare.

Man byggde praktiska helheter i skolan med sina 350 elever utifrån Punta LK4-fackskåp: Det finns cirka 200 fack som är placerade i aulan på första våningen, i uppehållsrummet på andra våningen och i det mångsidiga undervisningsutrymmet på tredje våningen. Låssystemen möjliggör flexibel användning av skåpen beroende på var man studerar.

Fackskåpen är utrustade med ett smart Vecos-låssystem som levereras av Punta. V2-systemet har en läsare på varje dörr. Som nyckel fungerar elevernas fjärravläsbara HRT-busskort.

Vecos-låset är av push-to-open-typ. Vaktmästare Tuukka Vepsäläinen säger att funktionen har varit bra och att det är enkelt för eleverna att sätta sina tillhörigheter i förvaring.

Det är enkelt att använda HRT:s kort. När skåpet visar grönt ljus är det ledigt. Kortet används i läsaren och lampan börjar blinka. Nu kan du öppna facket genom att trycka med fingret. När föremålen har placerats i skåpet stängs skåpet och kortet används i läsaren. En röd lampa lyser på skåp som är upptagna.

Tack vare systemet behövs färre fack och mindre golvyta.

Heltäckande tjänst enligt principen för nyckelfärdigt

Våra tjänster omfattar montering, underhåll och återvinning samt leasingfinansiering och stöd till arkitekter och designbyråer. Vi erbjuder dig ett omfattande tjänstepaket där du kan välja det paket som bäst passar ditt objekt.