Search
Close this search box.

Keskussairaala Nova

KESKI-SUOMEN SAIRAALA NOVA

Uusi keskussairaala Jyväskylässä on ratkaisuiltaan tulevaisuuden älykäs sairaala. Kokonaisuudessaan toimitimme sairaala Novaan yli 5300 puku- ja lokerokaappia. Sairaalassa on henkilökuntaa n. 2 000 ja heidän käytössään on mm. 11 pukuhuonetta, joissa jokaisessa on n. 230 pukukaappia. Kaappimalliksi valittiin tilaa tehokkaasti hyödyntävät Z-kaapit. Yhdessä penkkien kanssa ne muodostavat käytännöllisen, siistin ja selkeän kokonaisuuden.

Lukitusjärjestelmän suurin hyöty on hallinnoinnin helppous

Kaapit eivät yksin riitä, vaan niihin tarvitaan käyttötarkoitukseen sopiva lukitusjärjestelmä. Älylukitusjärjestelmällä hallittavia puku- ja lokerokaappeja Novassa on n. 4700.

Sairaala Novassa kaappien käyttö on pääasiassa avaimetonta. Henkilökunnan kaapeissa on dynaaminen Vecos V1 -lukitusjärjestelmä. Vecos V1 on helppokäyttöinen, automatisoitu ja joustava sähköinen lukitusjärjestelmä kohteisiin, joissa tarvitaan kokonaisvaltaista lukitusratkaisua. Sairaala on malliesimerkki tällaisesta kohteesta. Tuotekehitysjohtaja Jukka Suutari painottaa, että sairaalalle oli tärkeää saada kokonaistoimitus, lisäksi automatisoinnilla vältettiin turha päivittäinen hallinnointityö.

Sairaalan rakentamisesta vastannut projektipäällikkö Jari Ilves kertoo, että Puntan lukitusjärjestelmän ansiosta käyttäjälle on aina selvillä, mitkä kaapit ja lokerot ovat vapaana.

Käyttäjä voidaan tuoda järjestelmään kulunvalvonnasta ja pukukaapit sekä lokerot toimivat käyttäjän omalla kulunvalvontakortilla. Avaimeton järjestelmä on meille paras ratkaisu. Tätä me haimmekin, dynaamista kokonaispakettia. Kaappeja, joiden käyttö on joustavaa älykkään lukitusjärjestelmän ansiosta.

Kaikki sairaalan henkilökunnan käytössä olevat pukukaapit, penkit ja laukkukaapit on valittu Punta Oy:n valikoimista. Puntan puku- ja lokerokaappeja on myös tutkimus- ja leikkaustilojen pukuhuoneissa, henkilökunnan taukotiloissa, asiakkaiden odotustiloissa, käytävillä ja auloissa. Asiakastiloissa kaapistot ovat osa sisustusta ja niissä on helppokäyttöiset Sinox-numerokoodilukot.

Toimitukset tehtiin useammassa erässä rakennuksen valmistumisen edetessä. Asennustyöstä vastasi Asennus Suomi Oy.

Kokonaisvaltaista palvelua avaimet
käteen periaatteella

Palveluihimme kuuluvat asennus-, huolto- ja kierrätyspalvelut sekä leasing-rahoitus ja tuki arkkitehdeille ja suunnittelutoimistoille. Tarjoamme sinulle kattavan palvelukokonaisuuden, josta voit valita kohteeseesi parhaiten sopivan paketin.