Search
Close this search box.
Punta Oy

Centralsjukhuset Nova

Mellersta Finlands Sjukhus Nova

Det nya centralsjukhuset i Jyväskylä är framtidens smarta sjukhus. Vi levererade totalt över 5 300 kläd- och fackskåp till sjukhuset Nova. Sjukhuset har cirka 2 000 anställda och bland annat 11 omklädningsrum med cirka 230 klädskåp vardera till sitt förfogande. Som skåpmodell valdes Z-skåp som effektivt utnyttjar utrymmet. Tillsammans med bänkar bildar de en praktisk, ren och tydlig helhet.

Den största fördelen med låssystemet är den enkla administrationen

Enbart skåp räcker inte, utan de kräver ett lämpligt låssystem för den avsedda användningen. Nova har cirka 4 700 kläd- och fackskåp som styrs av ett smart låssystem.

Användningen av skåp på sjukhuset Nova är i huvudsak nyckelfri. Personalskåpen har ett dynamiskt Vecos V1 låssystem. Vecos V1 är ett lättanvänt, automatiserat och flexibelt elektriskt låssystem för objekt som kräver en heltäckande låslösning. Sjukhuset är ett modellexempel av ett sådant objekt. Produktutvecklingschef Jukka Suutari betonar att det var viktigt för sjukhuset att få en komplett leverans och att man i och med automatiseringen slapp onödigt dagligt administrativt arbete.

Jari Ilves, projektchef med ansvar för byggandet av sjukhuset, säger att det alltid är tydligt för användaren vilka skåp och fack som är lediga tack vare Puntas låssystem.

Användaren kan tas in i systemet från passerkontrollen och klädskåpen och facken fungerar med användarens eget passerkort. Ett nyckellöst system är den bästa lösningen för oss. Detta var vad vi letade efter, ett dynamiskt helhetspaket. Skåp som är flexibla att använda tack vare ett smart låssystem.

Alla klädskåp, bänkar och väskskåp som används av sjukhuspersonalen kommer från Punta Oy:s sortiment. Puntas kläd- och fackskåp finns även i undersökningsrummens och operationssalarnas omklädningsrum, personalens lunchrum, kundväntrum, korridorer och foajéar. I kundutrymmena är skåpen en del av inredningen och har lättanvända Sinox nummerkodlås.

Leveranserna skedde i flera omgångar allt eftersom byggnadens delar blev klara. Monteringsarbetet utfördes av Asennus Suomi Oy.

Heltäckande tjänst enligt principen för nyckelfärdigt

Våra tjänster omfattar montering, underhåll och återvinning samt leasingfinansiering och stöd till arkitekter och designbyråer. Vi erbjuder dig ett omfattande tjänstepaket där du kan välja det paket som bäst passar ditt objekt.