Search
Close this search box.

SAMK

Tilan säästö tulee kaupan päälle

Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK on noin 6000 opiskelijan ja 400 työntekijän monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Oppilaitoksella on Satakunnassa neljä kampusta. Koulutusta järjestetään Porin lisäksi Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä.

Oppimisympäristön turvallisuusvaatimukset korostuvat, sillä kampuksella eletään ”Bring Your Own Device” eli BYOD-ajassa. Siksi tarvitaan lukittavat lokerot, joissa on USB-lataus ja virtapistoke. Laitteiden lisäksi lokeroissa säilytetään myös muita koulutarvikkeita, koulureppuja ja oppilaiden henkilökohtaisia tavaroita.

– Turvallisuus ja tietosuoja ovat meille tärkeitä. Pyrimme luomaan opiskelijoille turvallisen oppimisympäristön. Meillä PUNTA-lokerikot ovat osoittautuneet erittäin tarpeellisiksi ja toimiviksi. Oppilaille on mahdollista jättää tavaroita säilytykseen lukittuun tilaan. Kertoo kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Tero Hämäläinen.

Sähköisen tenttitilan yhteydessä on lokerikkoja, joihin opiskelijat voivat jättää tarvikkeet mennessään tenttitilaan. Opiskelija voi valita käyttöönsä minkä tahansa vapaan lokeron, jossa on numeronäppäinlukko. Oppilaitoksessa on yleisiä tiloja, joissa ulkopuoliset järjestävät tilaisuuksia ja tapahtumia. Siksi yleisissä tiloissa pitää olla säilytystiloja myös muiden talossa kävijöiden käyttöön. Avoimissa tiloissa RFID-lukot ovat käteviä.

Tilansäästö tulee kaupan päälle Tilaa tarvitaan, mutta tila on kallista. Lukitusratkaisu on yllättävä helpotus tilankäyttöön, kun kaappitilaa tarvitaan entistä vähemmän. Miten tämä on mahdollista? Tero Hämäläinen kertoo, että lukitusratkaisun ansiosta lokerot eivät jää henkilökohtaiseen käyttöön viikkokausiksi ja aina löytyy vapaa lokero. Opiskelijoille lokeroiden käyttö on helppoa.

– Käytännössä näkee selkeästi sähköisen lukituksen hyödyn verrattuna perinteisiin avaimiin. On siinä mielessä paljon helpompaa ja modernimpaa, eikä tarvitse miettiä missä avaimia piilee. Meillä on 8 vahtimestaria mukana koulun arjessa. Heille on suuri helpotus, kun ei tarvitse selvitellä kadonneiden avaimien ongelmia. Tätä kautta syntyy myös kustannussäästöjä.

”Meillä PUNTA-lokerikot ovat osoittautuneet erittäin tarpeellisiksi ja toimiviksi”

Fun fact: Ammattikorkeakoulun vanhemmista rakennuksista löytyi alunperin 5 markan kolikolla toimivia lukkoja (euroaikana 50snt kolikolla), joita oli käytössä ennen uuden kampuksen rakentamista – melkoinen osoitus PUNTA-tuotteiden kestävyydestä !

Lue lisää älylukitusratkaisuistamme: Älykkäät lukitusjärjestelmät

Kokonaisvaltaista palvelua avaimet
käteen periaatteella

Palveluihimme kuuluvat asennus-, huolto- ja kierrätyspalvelut sekä leasing-rahoitus ja tuki arkkitehdeille ja suunnittelutoimistoille. Tarjoamme sinulle kattavan palvelukokonaisuuden, josta voit valita kohteeseesi parhaiten sopivan paketin.