Search
Close this search box.
Punta Oy

Förvaringsmöbellösning som passar designbyråns stil

Förvaringsmöbellösning som passar designbyråns stil

Finlands ledande designbyrå, Aivan Oy, behövde nya lokaler och förvaringslösningar när den expanderade. Förvaringslösningarna skulle placeras i ett högt, enhetligt hallliknande utrymme i Henry Fords gamla bilfabrik på Ärtholmen i Helsingfors.

Aleksi Kuokka, Head of Brand & Spaces, berättar att man letade efter en helhetslösning som skulle ha ett rimligt pris och vara hållbar, anpassningsbar och visuellt lämplig för en designbyrå.

Dimensionernas funktionalitet var avgörande. Vi förvarar främst föremål relaterade till våra designprojekt samt våra arbetsprover. Vi deltog i designen och i valet av nödvändiga produkter tillsammans med Puntas säljare. Materialbiblioteket var en av funktionerna, förklarar Aleksi.

Kaisa Breilin-Brandt från Puntas försäljning säger att produktportföljen som levererades till Aivan Oy innehöll stålhyllor, draglådor och hjulhyllösningar.

Mitt på golvet delar möblerna av utrymmet och de höga möblerna på väggen rymmer maximalt med arkiverade föremål. Draglådorna var ett önskat tillägg för förvaring av mindre kontorsmaterial samt en del av materialbiblioteket, till exempel färgblock och mönsterbitar. Hjulhyllorna fungerar som förvaringsutrymme och projektbord. Man ville ha hjul för att kunna förändra utrymmets layout eftersom byrån ibland behöver mer utrymme för att exempelvis bygga karaktärsmodeller.

Aleksi säger att det var mycket trevligt att arbeta med Punta och förväntningarna överträffades.

Speciallösningen med hjul skräddarsyddes också för våra behov. Färgens ton är densamma som våra custom-bord. Slutresultatet har beundrats av både personal och kunder. Slutresultatet har överträffat förväntningarna!

Kaisa tyckte det var givande att kunna komma fram till en annan lösning och se hur de grundläggande lösningarna kan böjas till nya former. Objektet skilde sig från det traditionella, eftersom stålhyllorna, som allmänt sågs som förvaringshyllor, här placerades på ett framträdande sätt som en del av byråns interiör och målades vita.

Heltäckande tjänst enligt principen för nyckelfärdigt

Våra tjänster omfattar montering, underhåll och återvinning samt leasingfinansiering och stöd till arkitekter och designbyråer. Vi erbjuder dig ett omfattande tjänstepaket där du kan välja det paket som bäst passar ditt objekt.