Search
Close this search box.
Punta Oy

Huutjärvi Skola

Det smarta låssystemet sparar utrymme, ansträngning och pengar

Huutjärvi skolan i Pyttis har 483 elever, från förskolebarn till 9:e klass. Sommaren 2018 byggdes fler klassutrymmen och förvaringsutrymmena renoverades. Före renoveringen fanns det 200 stora skåp med traditionella Abloy-nycklar där 7–9-klassare (155 studenter) kunde förvara sina tillhörigheter.

Skolvärden Pasi Pirinen berättar att Ilkka Ratamo och Jukka Suutari från Punta kom på besök och presenterade skåp- och låslösningar, varefter valet var enkelt.

Presentationen av facklösningen och det smarta låssystemets funktion var illustrativ och förståelig. Vi hittade en effektiv lösning som uppfyller våra behov.

Utrymmet utnyttjades med dynamisk låsning. Det smarta Vecos-låssystemet har två centraliserade läsare. RFID-taggen används i läsaren, varefter ett ledigt fack öppnas åt eleven. Alla fack är i daglig användning och låsen öppnas automatiskt klockan 16. Nu finns det 94 fack, men det är som om vi fått mer utrymme! Facken reserveras inte till ingen nytta och föremål glöms inte bort bakom låsen. När skolböckerna följer eleverna hem främjar Vecos-lås faktiskt läxläsning. Låssystemet, som används med RFID-tagg, har på många sätt underlättat arbetet och skolvärden behöver inte längre beställa nya nycklar.

Pasi Pirinen riktar ett särskilt tack till Puntas säljare, låsspecialist och installatör. Punta gav också bra instruktioner om hur man utför formateringar.

När man ringer får man alltid hjälp och man får prata med människor. Denna typ av personlig service är sällsynt i dag. Fackens färg är Pyttis-orange. Alla fack har laddningsfunktion.

Heltäckande tjänst enligt principen för nyckelfärdigt

Våra tjänster omfattar montering, underhåll och återvinning samt leasingfinansiering och stöd till arkitekter och designbyråer. Vi erbjuder dig ett omfattande tjänstepaket där du kan välja det paket som bäst passar ditt objekt.