Search
Close this search box.
Punta Oy

Nationalgalleriet

Nationalgalleriet - Design som lämpar sig för platsen Skräddarsydd lösning från början till slut

Sommaren 2018 genomförde man en stor förändring av kundtjänstutrymmena i Sinebrychoff-museet, då även besökarnas förvaringsutrymmen renoverades. Man ville kunna erbjuda lämpliga förvaringsmöjligheter för museibesökarnas ytterkläder och väskor, men det handlade om en mycket större helhet än bara förvaringsutrymmen.

Päivi Hilska, Nationalgalleriets koordinator, säger att upplevelsen ska vara enhetlig när kunden anländer till museet, alla delar på besökarnas väg ska stödja varandra och mäts enligt samma kvalitetskriterier. Hon hade en tydlig vision om hur förvaringsskåpen skulle vara.

– Fördelen med fack med glasdörrar är att man inte lämnar saker lika lätt som blinddörrar, och det är också en fråga om säkerhet. Fackskåp med digitala lås är den mest effektiva lösningen. Ett digitalt lås är åskådligt och lätt att låsa och öppna när låset även fungerar som draghandtag. Päivi Hilska besökte Punta för att förhandla fram en lösning. Det fanns ingen färdig produkt, så man utvecklade lösningen tillsammans med hjälp av JKMM Arkkitehdit.

Vi utvecklade en skräddarsydd lösning från början till slut, vars alla detaljer finslipades samtidigt som man tog hänsyn till flexibilitet och kostnadseffektivitet, berättar Ilkka Ratamo från Punta.

Nationalgalleriet vill stödja inhemskt arbete, och därför använder man produkter från inhemska tillverkare när det är möjligt.

Fördelen med en inhemsk partner är att underhållet går snabbt och att det finns tilläggstjänster vid behov. Och som vi såg i det här projektet så är det enklare att göra produktutveckling med en inhemsk operatör. Designen gav resultat sig förvånansvärt snabbt. På två månader var allt klart.

Heltäckande tjänst enligt principen för nyckelfärdigt

Våra tjänster omfattar montering, underhåll och återvinning samt leasingfinansiering och stöd till arkitekter och designbyråer. Vi erbjuder dig ett omfattande tjänstepaket där du kan välja det paket som bäst passar ditt objekt.