Search
Close this search box.
Punta Oy

Vetenskapscentrum Heureka

Vetenskapscentrum Heureka – Första intrycket är viktigt Upptäckarglädjen gjorde plats i Heurekas foajé

Varje år besöker nästan 300 000 upplevelsesökare Heureka vetenskapscentrum i Vanda. Vintern 2012 renoverades vetenskapscentrets kundserviceutrymmen och Heureka Shop. Man skapade en speciell lösning för klädförvaring, där Juha Punta Oy deltog i utvecklingen.

Man sökte en heurekaliknande lösning för klädförvaring tillsammans med byggnadens ursprungliga designer, Arkkitehtitoimisto Heikkinen & Komonen Oy och inredningsarkitekt Jorma Valkama, berättar Heurekas fastighetschef Ulla Kortelainen.

Juha Punta Oy och Puuteos TM Oy anslöt sig tidigt till designteamet. Arkitekten hade en bestämd uppfattning om vad man sökte och man började samarbeta för att utveckla en lösning.

En rund helhet designades till Heurekas foajé, med Puntas lådskåp på ytterkanten. Utmaningen var att få helheten att fungera och att bygga enhetligt från ytterkanten.

Behovet aktiverade produktutvecklingsteamet
Produktutvecklingsarbetet har många dimensioner och lösningen kan ibland vara en förvånansvärt enkel insikt. I Heureka genomförde man till slut en god idé med mycket små medel. Den böjda enhetliga ytterkanten byggdes av standardskåp, fackskåp och täckplåtar i olika storlekar. Samarbetet mellan olika aktörer spelade en mycket viktig roll för att uppnå ett lyckat resultat i Heurekas projekt.

Vi har varit nöjda med möblernas funktionalitet och har också fått uppskattande återkoppling från våra besökare om foajéutrymmena, bekräftar Ulla Kortelainen.

Juha Punta Oy:s produktutvecklingsteam består av design- och produktionsexperter. Det finns två vägar till produktutveckling; utveckling baserad på kundkontakt och nyheter som skapas genom vår egen innovativa produktutvecklingsprocess.

Heltäckande tjänst enligt principen för nyckelfärdigt

Våra tjänster omfattar montering, underhåll och återvinning samt leasingfinansiering och stöd till arkitekter och designbyråer. Vi erbjuder dig ett omfattande tjänstepaket där du kan välja det paket som bäst passar ditt objekt.